Antena Căutare

Aici a locuit Alexandru Ioan Cuza, primul domnitor al Principatelor Unite! Cum arată fosta reședință a domnitorului! Rochia splendidă pe care a purtat-o soția lui - VIDEO

Muzeul Unirii din Iași, care a fost reședința domnească a primului domnitor al Principatelor Unite, Alexandru Ioan Cuza, a fost prezentat, vineri, de Adina Lăcătușu, reporter al matinalului „Neatza cu Răzvan și Dani”.

Între anii 1859 și 1862, Muzeul Unirii a fost reședința domnească a domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Edificiul de pe Strada Lăpușneanu a rămas în memoria colectivă sub numele de „Palatul lui Cuza”.

În muzeu se află expusă și o rochie spectaculoasă pe care a purtat-o Elena Cuza. „Se spune că o asemenea rochie de bal avea în jur de 30 de metri de material. Era dificil să fie astfel îmbrăcată. Le era foarte greu bărbaților să se apropie de asemenea doamne”, a povestit muzeograful Brândușa Munteanu.

Din muzeu nu lipsește, desigur, o masă pentru jocuri de cărți, fiind cunoscut faptul că Alexandru Ian Cuza a fost un cartofor înrăit.

Muzeul Unirii a fost restaurat și reamenajat recent și cuprinde colecții importante privind Unirea Principatelor Române.

Istorie culinară de pe vremea lui Cuza. Cu ce preparate se delectau românii în acele vremuri.... „Te-am tradus cu piesa asta”, cea mai haioasă provocare, la „Neatza cu Răzvan și Dani”! Cum s-au descurcat Provincialii ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Citește și
x