Antena Căutare

Pe o vreme de toamnă, o prăjitură cu mere, stafide și scorțișoară te va scoate din orice astenie! Cu această rețetă nu ai cum să dai greș!

Pentru că e vreme rece de toamnă, astăzi vă propunem o rețetă delicioasă pentru un desert de post: prăjitura cu mere, nuci și scorțișoară.

Pentru că e vreme rece de toamnă, astăzi vă propunem o rețetă delicioasă pentru un desert de post: prăjitura cu mere, nuci și scorțișoară.

Ingrediente

  • 4 Mere
  • 1 Portocală (vom folosi doar sucul de la ea, cam 100ml)
  • Zahăr 200 g
  • Ulei 100 ml
  • Faină albă 400 g/ 100g de fulgi fini de ovaz
  • Scorțisoara 2 lingurițe
  • Praf de copt 10 g 1 plic
  • Sare 0.25 lingurite
  • Stafide 100 g
  • Nuci 100 g (opțional)

PAȘI DE URMAT:

- Stoarceți zeama de la portocală.
-Merele se spăla și se curată de cotor.
- Le mărunțiți bine în robot sau blender, dar puteți și să le dați prin răzătoare.
- Într-un bol puneți merele, adăugați zahărul, uleiul și zeamă de portcale-amestecați bine.
- Acum adăugați și făină(și fulgii de ovăz dacă folosiți), scorțișoară, praful de copt și sărea-amestecați bine să nu fie cocoloașe.
- Aluatul este ceva mai dens, așa și trebuie. Puneți stafidele și nucile puțin tăiate cu un cuțit, sau în robot, amestecați.
- Turnați aluatul într-o tavă așternută cu hârtie de copt sau unsă cu ulei și tapetata cu făină.
- Nivelați și distribuiți uniform aluatul cu o lingură sau spatulă.
- Se coace la cuptor preincaăzit la 180-200 de grade timp de 35-40 de minute.
- Când este gata, scoateți din cuptor și lăsați să se răcească complet în tavă.
- Porționați și savurați.
Poftă Bună!

Desertul delicios pentru omul pofticios! Cum se face cel mai ușor și rapid desert din lume! (VIDEO)... Reţetă foarte simplă: Cum să pregăteşti o ciocolată de casă deliciosă, cu doar două ingrediente...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei
Hello Chef sezonul 7, 25 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mishei Sambata, 25.05.2024, 15:58
Citește și
x