Antena Căutare

Cât costă primele cireșe apărute în piață. Un kilogram, mai scump decât un gram de aur. Românii înghit în sec și pleacă

Au apărut primele cireșe pe tarabele din piețe, însă și în anul 2024 prețul lor este unul exorbitant. Cireșele au ajuns să fie mai scumpe ca aurul, iar cumpărătorii sunt revoltați.

Cât costă primele cireșe apărute în piață. Un kilogram, mai scump decât un gram de aur. Românii înghit în sec și pleacă Galerie
Cât costă primele cireșe apărute în piață. Un kilogram, mai scump decât un gram de aur. Românii înghit în sec și pleacă | Shutterstock

Pe tarabele din piețele românești au început să se regăsească și primele cireșe, însă prețul lor pune o mare presiune pe buzunarul cumpărătorilor și în acest an. Numai un kilogram atinge cote surprinzătoare, motiv pentru care aceste fructe apetisante ajung să rămână mai mult de ornament.

Citește și: Legumele din piață s-au scumpit. Postul Paștelui aduce noi prețuri pentru alimente

Au apărut primele cireșe pe tarabele din piețe

De la an la an, cireșele devin din ce în ce mai valoroase. Pe tarabele din Constanța, fructele arată foarte bine și oricui i se face poftă atunci când le vede. Însă, românii rămân doar cu pofta, căci prețul lor nu este unul pentru buzunarul oricui.

Mai precis, un kilogram de cireșe se vinde acum cu 250 de lei, destul de aproape de prețul unui gram de aur, potrivit Cancan. Metalul nobil de 14 k este evaluat, în prezent, la 160-180 lei gramul, iar cel de 18 k la circa 210-230 lei gramul, potrivit sursei citate.

„Ne mulțumim cu privitul, înghițim în sec și mergem mai departe”, spun oamenii, potrivit presei locale.

Totuși, vânzătorii au și o explicație pentru prețul exorbitant al cireșelor. Comercianții dau vina pe distanța pe care fructele o parcurg până să ajungă pe tarabele din România. Produsele sunt aduse din import, iar costul transportului este suportat de comerciant, potrivit surselor citate mai sus.

În acest an, nu doar prețul cireșelor i-a speriat pe români, ci și cel al pepenilor. Cei cărora li se face poftă de fructul de vară sunt nevoiți să scoată din buzunar în jur 200 de lei bucata. Pepenele se vinde la prețul de 19,5 lei kilogramul, iar sub opt sau zece kilograme nu se găsesc.

Citește și: Lista completă a scumpirilor din 2024. Cât vor plăti românii în plus pentru țigări, alcool, sucuri, benzină sau apartamente

Când apar primele cireșe românești

În luna februarie, primele cireșe au apărut în piața din Sibiu și s-au vândut cu 150 de lei kilogramul, potrivit realitatea.net. Au fost aduse din Spania, iar prețul lor i-a ținut și atunci departe pe cumpărători.

Și în București, comercianții au început să aducă cireșe în piețe. În piața Obor din Capitală, un kilogram se vindea, la începutul lunii martie, cu 200 de lei.

Primele cireșe românești urmează să apară în piețe la sfârșitul lunii mai. Odată cu apariția producției autohtone, ar urma să scadă și prețul. Atunci, costul unui kilogram de cireșe ar varia între 15 și 25 de lei, potrivit sursei citate mai sus.

O femeie va primi compensație financiară de la fostul soț pentru munca depusă în casă. Ce au spus magistrații... „E nevinovată” Un bărbat a fost dat afară din magazin din cauza animalului de companie. Au primit o restricție pe viață...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x