Antena Căutare

Ce s-a descoperit în corpul unui bărbat care mânca zilnic slănină „ușor gătită, necrocantă”. Medicii au rămas uluiți

Bărbatul s-a prezentat inițial la doctor cu migrene, de care suferea săptămânal, însă, după o investigație mai amănunțită, medicii au făcut o descoperire la care nu se așteptau. Iată despre ce este vorba!

Ce s-a descoperit în corpul unui bărbat care mânca zilnic slănină „ușor gătită, necrocantă”. Medicii au rămas uluiți Galerie
Ce s-a descoperit în corpul unui bărbat care mânca zilnic slănină „ușor gătită, necrocantă”. Medicii au rămas uluiți | Shutterstock

Pacientul în vârstă de 52 de ani din SUA s-a plâns doctorilor că medicamentele pe care le lua contra migrenelor nu mai făceau față. La întrebările suplimentare din partea cadrelor medicale, bărbatul a dezvăluit că că avea o preferință pentru „slănina ușor gătită, necrocantă”, pe care a mâncat-o toată viața, potrivit theguardian.com. În momentul în care i s-a făcut o tomografie computerizată, a fost depistat ceva bizar în creierul său.

Citește și: Doi tineri au găsit o creatură ciudată în grădină, au băgat-o în casă și au crescut-o până când și-au dat seama ce era, de fapt

Un bărbat care a consumat toată viața slănină gătită insuficient i-a uluit pe medici

Bărbatul a fost întrebat de către doctori dacă a călătorit în ultima perioadă în zone cu risc de securitate alimentară. El a negat și a mărturisit, în schimb, că are o sensibilitate pentru „slănina necrocantă”, potrivit theguardian.com.

În urma CT-ului, cercetărorii din Florida au văzut în creierul bărbatului numeroase pungi pline cu lichid sau focare chistice. Inițial, specialiștii și-au pus problema unei posibile tumori, unei hidrocefalii sau a unor chisturi neurogliale congenitale, așa că l-au internat și l-au supus la numeroase teste.

Americanul a ieșit pozitiv pentru anticorpi de chist cisticercoză și a fost diagnosticat cu neurocisticercoză, o infecție parazitară, cauzată de sistemele larvare ale teniei de porc.

„Se poate doar specula, dar având în vedere predilecția pacientului nostru pentru carnea de porc insuficient gătită și antecedentele de expunere benignă, credem că cisticercoza lui a fost transmisă prin autoinfecție după spălarea necorespunzătoare a mâinilor”, au spus cercetătorii, citați de sursa menționată mai sus.

Ce s-a întâmplat cu bărbatul

Ulterior, bărbatului i s-a prescris o rețetă cu medicamente antiinflamatoare și antiparazitare și a fost tratat cu succes.

Neurocisticercoza se contractă atunci când o persoană ingerează ouă microscopice de tenia. Potrivit datelor de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), persoanele care mănâncă carne de porc insuficient gătită, riscă să se infecteze cu tenie, un parazit care trăiește în acest animal.

Tenia poate fi luată și dacă nu te speli pe mâini după ce ai atins carnea sau animalul în sine, așadar igiena este și ea la fel de importantă. Deși boala apare la nivel global, cele mai mari rate de infecție se găsesc în zonele din America Latină, Asia și Africa, care au o salubritate proastă și porci în aer liber cu acces la fecale umane, raportează CDC, potrivit theguardian.com.

Citește și: Un bărbat se simțea rău din cauza unui miros care ieșea din pereții casei. Ce a descoperit după ce a făcut o gaură în perete

Cum arată și unde se află cea mai scumpă locuință din lume. Are 27 de etaje și a costat o avere... Creatura bizară găsită de un pescar. Ce este descoperirea din adâncuri care i-a uimit pe privitori...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x