Antena Căutare

Cum arată fetița care mănâncă sticlă și bucăți din mobilă. Mama ei a ajuns la capătul puterilor

Fetița în vârstă de doar 3 ani și-a speriat părinții cu obiceiurile ei alimentare. Stacey A'Hearne, mama fetiței, spune că are nevoie de ajutor pentru a o diagnostic și trata corect pe fiica ei.

colaj cu 2 imagini cu stacey si fiica ei wynter pe plaja Galerie
Fetița în vârstă de doar 3 ani și-a speriat părinții cu obiceiurile ei alimentare. Stacey A'Hearne, mama fetiței, spune că are nevoie de ajutor pentru a o diagnostic și trata corect pe fiica ei. | Screenshot TikTok

Stacey, în vârstă de 25 ani, este mama a doi copii. Fiica ei în vârstă de 3 ani suferă de o boală rară care o face să mănânce striclă, lemn și burete din canapea.

Femeia susține că micuța “a început să mănânce obiecte din casă” și că ea trebuie să o supravegheze constant ca nu cumva să se rănească.

Wynter suferă de o afecțiune neobișnuită care o face să mănânce obiecte

Se pare că medicii au diagnosticat-o pe micuță cu boala Pica. Această afecțiune îi face pe cei care o au să aibă pofte neobișnuite și să își dorească să mănânce lucruri care nu sunt comestibile.

Citește și: O fetiță de 11 ani este alergică la lacrimi și transpirație. Cum se transformă pielea ei când e atinsă de o simplă lacrimă

Stacey a surprins-o pe micuța ei încercând să spargă cu dinții sticla de la o ramă foto. De atunci îi e foarte teamă ca fiica ei să nu se rănească și o supraveghează non-stop. Fetița chiar a mușcat și mâncat părți din buretele canapelei.

“Efectiv a început să mănânce toată casa. A mestecat bucăți din canapeaua cea nouă. Când vine vorba de mâncare normal, este foarte pretențioasă, dar îi place să mănânce burete”, a spus Stacey, potrivit Dailymail.

Stacey a făcut fotografii și la marginea pătuțului fiicei sale, unde se vede clar că lipsesc câteva așchii.

Pentru că nu putea să aibă un alt job și pentru că nu avea cu cine să o lase pe Wynter, Stacey s-a decis să devină îngrijitoarea fiicei sale.

Citește și: Caz terifiant. O tânără a decis să fie eutanasiată din cauza unei boli de care mulți suferă. Ce mesaj tulburător a transmis

Prima oară când a descoperit obiceiurile alimentare neobișnuite ale fiicei sale, Wynter era foarte mica, dar Stacey a crezut că e doar joacă și că lucrurile se vor schimba cu timpul.

Femeia s-a panicat atunci când a văzut-o pe fiica ei cum a spart o ramă foto și a început să își bage cioburile în gură. Atunci a știut că asta e o problemă reală și că trebuia să ceară ajutorul specialiștilor.

Se pare că Wynter are nevoie de supraveghere și în timpul nopții pentru că se trezește adesea și începe să își roadă pătura cu care este învelită.

“Indiferent de obiect, ea găsește o modalitate să îl mănânce. Din fericire, am fost suficient de atentă până acum și nu s-a rănit niciodată. Dar asta e un job full-time”, a mai povestit mama îngrijorată.

Wynter are și o soră mai mică, pe nume Everly. Stacey trebuie să fie acum atentă la ambele fiice. Wynter a dezvoltat această afecțiune când avea 1 an și o lună. Acum mamei îi e teamă să nu pățească ceva și fiica ei mai mică.

“Boala Pica e des întâlnită la copiii care suferă de autism și Wynter a fost și ea diagnosticată. Cred e vorba de ceva la nivel sensorial și îi plac texturile diferite. Are o formă severă de autism care o face să nu vorbească foarte mult și are și anumite probleme de comportament”, a mai povestit Stacey.

Cum se manifetă boala Pica

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Afecțiunea Pica îi face pe oameni să le fie poftă să consume lucruri care nu sunt comestibile, precum pământ, vopsea, gheață, nisip, lipici, cretă și altele.

Numele bolii vine din latină de la o pasăre care e cunoscută pentru apetitul ei uriaș. Pica afectează 30% dintre copiii cu vârste între 1 și 6 ani.

Citește și: Stresul reprezintă una dintre cele mai mari probleme ale secolului. Cum te poți îmbolnăvi și ce metode de combatere sunt eficiente

Chiar dacă boala are niște efecte ciudate asupra organismului, este încadrată ca fiind o tulburare alimentară care poate duce la problem grave de sănătate, cum ar fi anemia sau chiar otrăvirea.

Boala aceasta se dezvoltă cu precădere în rândul copiilor diagnosticați cu autism sau care au suferit contuzii cerebrale la vârste fragede. De asemenea, boala poate apărea și în rândul femeilor însărcinate sau a persoanelor care suferă de epilepsie.

„E nevinovată” Un bărbat a fost dat afară din magazin din cauza animalului de companie. Au primit o restricție pe viață... Milioane de creaturi transparente au eșuat la țărm. Ce sunt „murăturile de mare” și din ce motiv și-au făcut apariția...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x