Antena Căutare

Milioane de creaturi transparente au eșuat la țărm. Ce sunt „murăturile de mare” și din ce motiv și-au făcut apariția

Un fenomen mai puțin obișnuit a avut loc zilele trecute pe teritoriul plajelor din SUA de pe Coasta de Vest. Iată ce creaturi și-au făcut apariția și care este motivul principal pentru care au eșuat la țărm.

Creatură marină eșuată Galerie
Milioane de creaturi transparente au eșuat la țărm. | Shutterstock

În ultimii ani, tot mai multe animale și forme de viață marină și-au făcut apariția pe țărmuri, chiar dacă acestea trăiesc de cele mai multe ori la adâncimi mari și foarte mari. Eșecul creaturilor se bazează pe mai multe motive, însă faptul că acest lucru se întâmplă din ce în ce mai des îi îngrijorează chiar și pe experți.

Citește și: Creatura bizară găsită de un pescar. Ce este descoperirea din adâncuri care i-a uimit pe privitori

De obicei, aceste fenomene au loc din cauza rezultatului creșterii nivelului apei, a creșterii temperaturilor, dar și a modificărilor care apar în ecosistemele marine. Aceste schimbări bruște și neașteptate pot duce la apariția unor riscuri și a dificultăților de supraviețuire.

Iată ce sunt creaturile transparente care au împânzit internetul!

Ce sunt milioanele creaturi transparente care au eșuat la țărm

Creaturile transparente și gelatinoase sunt de fapt colonii de animale ce mai poartă denumirile de pirozomi, zoozi și de „murături de mare” care cresc în formă de tuburi și care pot crește suficient de mari încât oamenii pot trece cu ușurință prin ele. De obicei mărimile lor pornesc de la câțiva centimetri și ajung până la 60 de picioare lungime.

Aceste animale marine au o genă aparte care produce lumină și care atunci când reacționează cu anumite substanțe chimice pot reflecta lumină în tot corpul de sus până jos, permițând astfle oamenilor să le vadă de la câțiva metri.

Iată cum arată creaturile!

Citește și: O creatură enigmatică și 100 de posibile specii noi, descoperite de cercetători la aproape 5.000 de metri adâncime. Ce sunt VIDEO

Oamenii de știință din cadrul Universității de Stat din Oregon au descoperit faptul că aceste creaturi au apărut într-un număr atât de mare din cauza unui val de căldură maritim major care a început încă din anul 2013.

Totodată, aceștia susțin faptul că rata metabolică a animalelor crește în apă mai caldă și astfel sunt determinate să utilizeze mai multă energie.

Pirozomii se hrănesc în mod normal cu fitopancton, hrană care este consumată de o serie impresionantă de creaturi marine, iar faptul că un număr atât de mare de creaturi eșuează denotă faptul că hrana este suficientă, iar ei nu se hrănesc destul de mult.

„Pirozomii consumă animale de la baza rețelei trofice și blochează acea energie”, a precizat Lisa Crozier, cercetător la Centrul de Știință al Pescuitului NOAA Fisheries Northwest.

Această specie marină este destul de periculoasă pentru că are puterea de a consuma o mare parte din energia din ape, fapt care duce la o scădere sigură a numărului de somoni, dar și de păsări marine.

„Ei scot energie din sistemul de care au nevoie prădătorii” a mai adăugat Lisa Crozier.

„ Pirozomul consumă energie care, în mod normal, ar fi trecut prin mai multe prăzi pentru a ajunge în cele din urmă într-un somon”, a declarat coautorul studiului Dylan Gomes pentru The Seattle Times .

Citește și: Ce este creatura bizară care a înspăimântat un pescar. Pare un obiect de decor, dar dacă o atingi începe să miște și atacă

Vezi mai multe ştiri externe în secţiunea de pe observatornews.ro

Cum arată fetița care mănâncă sticlă și bucăți din mobilă. Mama ei a ajuns la capătul puterilor... Secrete pe care nu ar trebui să le dezvăluim niciodată. Lidia Fecioru: „Știu unde să te lovească cel mai tare”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x