Antena Căutare

Noua metodă a escrocilor sentimentali de pe aplicațiile de dating. Totul începe cu un joc ca în „50 Shades of Gray”

În anul 2023, 64.000 de persoane au căzut victimă unei escrocherii romantice, arată datele FBI. Este și cazul unei tinere din București care a fost înșelată prin metoda „50 Shades of Gray”. Iată cum acționează impostorii sentimentali!

Noua metodă a escrocilor sentimentali de pe aplicațiile de dating. Totul începe cu un joc ca în „50 Shades of Gray” Galerie
Noua metodă a escrocilor sentimentali de pe aplicațiile de dating. Totul începe cu un joc ca în „50 Shades of Gray” | Shutterstock

O tânără din București a fost jefuită de iubitul cunoscut pe internet, care a înșelat-o prin metoda „50 Shades of Gray”. Cazul atrage atenția asupra metodelor moderne de întâlniri și asupra faptului că aplicațiile de dating reprezintă terenul perfect pentru escrocii sentimentali să își înșele victimele.

Citește și: Poliția avertizează în privința unei noi metode de fraudă cibernetică. La ce trebuie să fie atenți românii

„50 Shades of Gray”, noua metodă a escrocilor romantici de pe aplicațiile de întâlniri. Avertismentul autorităților

Tânăra de 28 de ani din București l-a cunoscut pe bărbatul de 32 de ani în luna decembrie a anului trecut pe o aplicație de întâlniri. S-au văzut de mai multe ori, iar, la un moment dat, după ce i-a câștigat încrederea, l-a chemat la ea acasă.

Acolo, tânărul i-a propus un joc sexual, în care a legat-o la ochi, ca să nu vadă nimic, și la mâini, timp în care i-a furat mai multe lucruri din casă, inclusiv telefonul mobil și cardurile bancare, cu care a și făcut cumpărături în valoare de 5.000 de lei, potrivit digi24.ro.

Incidentul a fost reclamat ulterior la poliție, iar bărbatul se află acum în arest pentru o perioadă de 30 de zile. Autoritățile avertizează persoanele care intră pe aplicațiile de dating să fie atente la mai multe aspecte.

În primul rând, în momentul în care încep să iasă cu cineva, să îi verifice numele pe internet. În anul 2024, aproape toată lumea are o amprentă online, fie o rețea socială, fie o școală absolvită, astfel că acesta poate fi un punct de plecare.

În al doilea rând, este foarte important să se acorde atenție vorbelor și faptelor. De asemenea, extrem de important: persoanele cunoscute pe aplicațiile de dating nu trebuie invitate acasă imediat sau într-un timp scurt.

Totodată, nu trebuie efectuate transferuri bancare, iar cei care aleg să se întâlnească cu persoane cunoscute în mediul online se pot sfătui cu prietenii, care să le spună ce cred ei sau ce impresie au despre o persoană anume.

Citește și: O influenceriță a fost ținta unei fraude bancare. Care este cea mai nouă metodă prin care poți rămâne fără banii de pe card

Creatura care arată ca un ou de extraterestru i-a speriat pe localnici. Ce se crede despre exemplarul ciudat... O femeie din Cluj a tras sperietura vieții ei în timp ce se afla la un restaurant. Ce a putut să găsească în mâncare...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x