Antena Căutare

Primele imagini din fața casei lui Ion Iliescu. Procurorii au mers să îl anunțe că este pus sub acuzare în dosarul Mineriadei

În dimineața zilei de vineri, 26 aprilie 2024, procurorii au mers acasă la Ion Iliescu pentru a-l informa că este pus sub acuzare în dosarul Mineriadei care tocmai a fost redeschis. Cu toate acestea, jurnaliștii au avut o surpriză, odată ajunși la fața locului.

imagine cu ion iliescu si cartea lui Galerie
În dimineața zilei de vineri, 26 aprilie 2024, procurorii au mers acasă la Ion Iliescu pentru a-l informa că este pun sub acuzare în dosarul Mineriadei care tocmai a fost redeschis | Hepta

Fostul preşedinte Ion Iliescu este urmărit penal în Dosarul Mineriadei, iar procurorii i-au adus, în această dimineață la cunoştinţă calitatea din dosar. Informarea s-a făcut la domiciliul fostului şef de stat, în prezenţa avocatului, având în vedere vârsta înaintată şi starea precară de sănătate, transmite news.ro.

Primele imagini din fața casei lui Ion Iliescu. Procurorii au mers să îl anunțe că este pus sub acuzare în dosarul Mineriadei

La 94 de ani, fostul președinte Ion Iliescu a fost pus sub acuzare în dosarul Mineriadei.

„În cauza cunoscută generic sub denumirea „Mineriada din 13-15 iunie 1990”, procurorii militari din cadrul Secţiei parchetelor militare au dispus, la data de 19.04.2024, efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de Iliescu Ion, la data faptelor preşedinte al Consiliului Provizoriu de Uniune Naţională şi preşedinte ales al României, sub aspectul săvârşirii de infracţiuni contra umanităţii, în variantele normative prev. de art. 439 alin. 1 lit. a) (4 subiecţi pasivi secundari), lit. f) (cel puţin 2 subiecţi pasivi secundari), lit. g) (cel puţin 1315 subiecţi pasivi secundari ), lit. j) (cel puţin 1214 subiecţi pasivi secundari ) Cod penal, cu aplic. art. 5 Cod penal”, anunţă, vineri, Parchetul General, într-un comunicat de presă.

Fostul preşedinte a fost informat, în această dimineață, cu privire la calitatea din dosar. Informarea s-a făcut la domiciliul său, în prezenţa avocatului, având în vedere vârsta înaintată şi starea precară de sănătate.

Mai mulți jurnaliști s-au strâns în fața domiciliului fostului șef de stat pentru a surprinde momentul. Cu toate acestea, însă, potrivit Soniei Simionov, trimisul Observator la fața locului, procurorii nu ar fi intrat pe ușa din față.

„Procurorii militari și avocații fostului președinte, însoțiți de ofițeri SPP au venit la locuința fostului președinte la ora 9:54 de minute. În mod ciudat, au ales să nu intre pe intrarea principală a locuinței lui Ion Iliescu, de altfel și singura pe o cunoaștem, ci să traverseze mai multe curți printrei alei, fazani și pomișori, ca să ajungă prin partea de spate și să se ferească de presă. Singurul care a făcut clarații în această dimineață după ce au petrecut cu toții 15 minute în locuința fostului președinte, a fost avocatul acestuia, Adrian Georgescu”, a raportat Sonia Simioniv pentru juranul orei 12.

De asemenea, aceasta a postat și pe contul său de Instagram un clip din fața casei lui Ion Iliescu în ziua în care procurorii au venit să îl informeze că a fost pus sub cercetare.

„Ziua "Z". Ion Iliescu va fi pus sub acuzare, din nou, în dosarul Mineriadei. Procurorii trebuie să vină la el acasă pentru audiere și pentru a-i aduce la cunoștință urmărirea penală. Iliescu, la 94 de ani, este acuzat de infracțiuni contra umanității, pentru fapte din 13-15 iunie 1990”, a scris jurnalista pe rețelele sociale.

Cum era de așteptat, reacțiile internauților nu au întârziat să apară. „S-au "trezit" prea tarziu”, a scris cineva. Doamne ajută, dar ce rost mai are la vârsta lui…. Totul este la mișto… când a fost în vană nu l au acuzat, acum…. Total irelevant”, a mai notat un internaut. „Ce să-i mai facă la 94 de ani?! Să-l grațieze după...”, a mai adăugat altcineva.

Cu o zi în urmă, Parchetul General a anunţat continuarea urmăririi penale în Dosarul Mineriadei faţă de Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Virgil Măgureanu, Adrian Sârbu, Miron Cosma şi generalii Vasile Dobrinoiu şi Petre Petre.

Caz bizar într-o comună din România. Doi soți se luptă pentru postul de primar: „Nu are ea caracter pentru asta”... Google marchează ziua de azi, 26 aprilie, cu un doodle special. Unde e vizibil și ce reprezintă...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x