Antena Căutare

Semnificația numelui Vasile. Ce trăsături de personalitate au cei care îl poartă

În prima zi a anului nou, mai exact pe 1 ianuarie, credincioșii îl prăznuiesc pe Sfântul Vasile cel Mare. Tot în această zi, sunt sărbătorite și persoanele care îi poartă numele. Iată tot ce trebuie să știi despre numele Vasile!

Semnificația numelui Vasile. Ce trăsături de personalitate au cei care îl poartă Galerie
Semnificația numelui Vasile. Ce trăsături de personalitate au cei care îl poartă | Captură Youtube/Shutterstock

Anual, la data de 1 ianuarie, este prăznuit Sfântul Vasile cel Mare. De asemenea, tot în această zi, se sărbătorește onomastica persoanelor care îi poartă numele. Peste 500 de mii de români poartă numele Vasile sau au alte derivate din acesta, potrivit datelor Direcței Generală pentru Evidența Persoanelor, citate de o publicație online.

413.983 români poartă numele de Vasile, în timp ce alți 20.208 îi cheamă Vasilică. Alte derivate ar fi: Sică, Sile, Silică sau Vasi. Aceste date sunt valabile doar în cazul bărbaților, potrivit surselor citate mai sus.

Printre reprezentantele sexului frumos, cel mai popular nume al persoanelor sărbătorite pe 1 ianuarie este Vasilica, 74.967 de femei purtând acest nume. Alte 1.200 de femei au prenumele Vasilca, restul fiind nume derivate: Vasila, Vasi, Silica sau Sica.

Citește și: Rugăciunea către Sfântul Vasile cel Mare. Te ferește de lucruri necurate în 2024

Ce semnificație are numele Vasile

Chiar dacă sunt mulți români care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare, puțini cunosc rădăcinile și semnificația acestui nume de origine greacă. El provine de la cuvântul grecesc „basileus”, care înseamnă rege sau monarh.

Așadar, numele Vasile este, adesea, asociat cu ideea de regalitate sau conducere. Această asociere este realizată, mai ales, în străinătate. În țara noastră, în schimb, numele Vasile este destul de comun, el fiind purtat de foarte multe persoane.

Citește și: Tradiții și obiceiuri de Sfântul Vasile. Ce este bine să faci și să nu faci în prima zi a anului 2024

Ce trăsături de personalitate au cei care poartă numele Vasile

Se spune că persoanele care poartă numele Vasile prezintă anumite trăsături de personalitate. Astfel, cei care au un astfel de prenume se adaptează ușor în situațiile noi sau în medii de activitate diferite, respectiv cercuri sociale străine.

Totodată, persoanele care poartă numele Vasile sunt sociabile și comunicative, apreciind prezența oamenilor din jur, potrivit publicației online citate mai sus.

Tot despre cei cu acest nume se mai spune că prima dată își concentrează atenția asupra calităților celor din jur, și nu asupra aspectului lor fizic. De asemenea, ei păstrează alături doar persoanele care le câștigă încrederea.

Se mai spune că prietenii celor cu numele de Vasile nu ies în evidență în public, însă au valori similare și împărtășesc aceleași viziuni asupra vieții.

O femeie a crezut că are o simplă tuse, dar când a ajuns la spital medicul i-a pus un diagnostic crunt... Ce a putut să ceară o mireasă invitaților săi. Când au descoperit despre ce este vorba, oamenii au refuzat să vină la ev...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 7: Cremă Vichyssoise (supă cremă de praz și cartofi) Luni, 13.05.2024, 11:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x